keskiviikko 18. huhtikuuta 2012

* keväisiä appelsiinipipareita

Poikani on monesti tässä parin kuukauden aikan sanonut että tahtoisi leipoa pipareita. Noh nyt sitten ajattelin tällä kertaa että tuumasta toimeen.

Mistä on ne hyvä piparit tehty? voista, siirapista, ilosta, naurusta ja hauskuudesta. :))


Tarpeelliset työvälineet: mammalle iso kuppi kaffia, kaulimia pieniä ja iso, essuja, paaaaljon jauhoja ja tietenkin se taikina...
...niin ja vielä ne muotit.




Piparitaikina n.100kpl 175¤c

250g voita
1,5dl siirappia
2dl sokeria
2tl kanelia
2tl inkivääriä
2tl neilikkaa
2tl pomeranssinkuorta
2 pientä munaa
n.8dl vehnäjauhoja
2tl soodaa
appeliinin raastettu kuori ja ruokalusikallinen mehua

* Mittaa kattilaan rasva, siirappi, sokeri ja mausteet. Kiehauta ne puuhaarukalla sekoittaen.
* Vatkaa seos haaleaksi ja lisää munat.
* Lisää jauhot, joihin on sekoitettu sooda.
* Lisää appelsiinin raatettu kuori ja mehu.

* Jätä kylmään vuorokaudeksi.

* Paista piparkakkuja 175¤c keskitasolla n.8min.

Tällä reseptilläni syntyi sitten pojan sanoin "appelipipareita" :))
"Jauhosodan" läpikäytyämme 1,5w neidin ja 3,5w pojan leipomukset näyttivät uunista tullessaan palapelin palasilta ja olihan niitä "torpparinleipiäkin" aikas paljon. Kivaa oli ja hyviä pipareita tuli.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti