keskiviikko 4. tammikuuta 2012

* Taatelikakku

                       
                   

Taatelikakku
 
  •  1 pak(200g)        kivettömiä taateleita
  •  2 dl                     glögiä
  •  1 dl                     sokeria
  •  200 g                  voita
  •  2                         munaa
  •  1 dl(100g)          kermaviiliä
  •  2 tl                     vaniljasokeria
  •  1 tl                     leivinjauhetta
  •  1 tl                     soodaa
  •  4 dl                    vehnäjauhoja

        * Keitä taateleita miedolla lämmöllä kannenalla glögissä. Sekoita välillä.
        * Keitä kunnes taatelit soseutuvat. (Hienonna tarvittaessa sauvasekoittimella.)
        * Lisää sokeri. Sekoita voi vähän jäähtyneeseen seokseen.
        * Lisää munat, sekoita tasaiseksi puuhaarukalla.
        * Lisää kermaviili sekä viimeisenä kuivataineet.
        * Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan (1,8 l).
        * Paista uunin alimmalla tasolla 175* n 60 min.
        * Kun paistoaikaa jäljellä n. 15min, peitä kakku leivinpaperilla ettei
           pinta tummu liikaa. 
        * Kumoa jäähtynyt kakku ja ripottele pinnalle tomusokeria.


Halusin jakaa tämän makoisan ohjeen, koska monet eivät pidä taatelikakuista kun eivät ole saaneet maistaa hyvää sellaista :)) Makuasioista ei kyllä kannata alkaa kiistelemään.

                            

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti