Taatelikakku
- 1 pak(200g) kivettömiä taateleita
- 2 dl glögiä
- 1 dl sokeria
- 200 g voita
- 2 munaa
- 1 dl(100g) kermaviiliä
- 2 tl vaniljasokeria
- 1 tl leivinjauhetta
- 1 tl soodaa
- 4 dl vehnäjauhoja
* Keitä taateleita miedolla lämmöllä kannenalla glögissä. Sekoita välillä.
* Keitä kunnes taatelit soseutuvat. (Hienonna tarvittaessa sauvasekoittimella.)
* Lisää sokeri. Sekoita voi vähän jäähtyneeseen seokseen.
* Lisää munat, sekoita tasaiseksi puuhaarukalla.
* Lisää kermaviili sekä viimeisenä kuivataineet.
* Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan (1,8 l).
* Paista uunin alimmalla tasolla 175* n 60 min.
* Kun paistoaikaa jäljellä n. 15min, peitä kakku leivinpaperilla ettei
pinta tummu liikaa.
* Kumoa jäähtynyt kakku ja ripottele pinnalle tomusokeria.
Halusin jakaa tämän makoisan ohjeen, koska monet eivät pidä taatelikakuista kun eivät ole saaneet maistaa hyvää sellaista :)) Makuasioista ei kyllä kannata alkaa kiistelemään.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti